tanker fra innsiden av kokongen

Noen ganger, gjerne når man føler seg som sikrest og tryggest på livet sitt, skjer det noe som forandrer alt. Det kan være voldsomt og dramatisk som et jordskjelv, eller det kan være et glimt av en tanke, en dråpe av en ny følelse, som setter i gang et ras av andre nye tanker og følelser, og plutselig finner man seg selv sittende på samme kjente sted og se seg rundt på et totalt ugjenkjennelig landskap


 

Slikt er rart. Min erfaring er at har man først opplevd et jordskjelv er det bare å holde seg fast en stund, for det følger gjerne etterskjelv. 

Jordskjelv er vondt. Vi lærer ofte at det er viktig å få en slutt på det som gjør vondt, som sorg, redsel eller tristhet. Få det vekk, eller alternativt: lat som det ikke er der. "Se det positive", kanskje den mest missbrukte setningen i moderne vestlig populærpsykologi. Missbrukt på den måten at det i blant fremmes som et middel til å fortrenge smerte. Jeg tror det er en fryktelig dårlig ide både å drukne seg i positivitet for å fortrenge det som er vondt, og å grave seg ned i smerten slik at man blir blind for alt positivt. Balanse er greia. Dersom jeg må velge et enkelt ord som rettesnor for resten av mitt liv tror jeg det måtte bli

balanse


 

I etterkant av et eller flere jordskjelv kan man oppdage at det som virket veldig viktig før det smalt plutselig er blitt helt ubetydelig, og de bitte små tingene, og de som før var så selvfølgelige at man helt hadde glemt dem, viser sin verdi.

Noen ganger er det beste man kan gjøre å lukke øynene, la kokongen sakte vugge seg, og bare være i det som er.

5 kommentarer

Charlotte

03.06.2017 kl.22:33

Den var utrolig fin! Har du den i hagen din? Den må være utrolig fin å sitte i når sola skinner, og bare slappe av i :)

madebygb

04.06.2017 kl.14:46

Charlotte: Den står i bakhagen min, og er helt nydelig å krølle seg sammen i :-) Stolen heter Cocoon, kjøpte den i en eller annen møbelbutikk, men husker ikke hvilken.

Charlotte

05.06.2017 kl.08:50

Er det lov å spørre hvor i Lunner du bor? Vi er jo fra Hadeland begge to :)

madebygb

05.06.2017 kl.09:19

Charlotte: Det hadde jeg ikke fått med meg! Klart det er lov å spørre: Jeg bor på et lite småbruk på Roa :-)

Charlotte

05.06.2017 kl.09:23

Åhh så artig :) Bor på Kalvsjø jeg der folkets hus var før :)

Skriv en ny kommentar

hits