morgenstund har krølltang i munn

0325: Jeg SA jeg kom til å ha mange timer å være nervøs på: Rundt 7 timer til jeg skal være i galleriet, pyttsann, det går nok fort...

Det er ikke på noen måte så ille som det høres ut: pga mange nattevakter i det siste er døgnrytmen min en smule skrudd, så om jeg velger å stå opp nå har jeg fortsatt fått flere timers søvn enn de fleste unner seg i løpet av en natt :-D. Våken og opplagt og nowhere to go. Yet.

Tror likegodt jeg lager meg kaffe, t'øyeblikk.

Mmmm, der ja :-).

Men jeg har mye arbeid foran meg, så timene kan komme godt med: tidligere, når jeg har hatt ansvar for stand/utstilling selv, har de siste timene vært fylt med hektisk siste liten-klargjøring og å nei! Det hadde vi helt glemt-oppgaver. Nå har jeg ikke annet å gjøre enn å møte opp, og det er i seg selv ikke en tidkrevende oppgave. Dermed har jeg, som en slags overslagshandling, gått all inn på det eneste jeg kan gjøre noe med, nemlig meg selv. Altså utsiden. Det følgende er ikke nødvendigvis ting jeg er stolt av:

For det første har jeg gått til innkjøp av nytt sminkeprodukt som lover gull og glatt hud med sminke som sitter som støpt hele dagen men som under utprøving hovedsaklig har medført sviende øyne og lite annet. Og ja, jeg skjønte at det ikke var meningen det skulle inn i øya, men det var nå dit det kom. Hver gang.

Hold inn undertøy har vi vært igjennom før, og jeg skal ikke rippe for mye opp igjen i det, bare si at dersom noen av dere gir meg en klem i dag og jeg til gjengjeld lager en lyd som om jeg kveles, er det bare fordi det strengt tatt ikke var en eneste cm igjen å gå på.

Og så til selveste kronen på verket: hår. Jeg skjønner meg ikke på hår, har aldri skjønt meg på hår, og skjønner meg ikke på folk som skjønner seg på hår. For meg fremstår de som en krysning av håndverker, kunstner og halvgud. Siden jeg ikke er født ferdig frisert har jeg dermed en utfordring hver gang jeg gjerne vil fremstå presentabel, og da trenger man hjelpemidler.

Og så er jeg så heldig at jeg har en kollega som i tillegg til å være flink og snill er ung, vakker og skjønner seg på hår. Og hun har lånt meg en.....bølgetang! Ikke en krølltang, ikke en rettetang, men en bølgetang! Vet folk flest at sånt finnes?

Heldigvis hadde vi litt ledig tid på vakta slik at hun fikk vist meg hvordan dette monsteret av en toarmet potensiell hårspiser og brannutløser virker. Noen få minutter, løfte litt hår her, vippe tanga litt sånn og slik og vips! Håret mitt så ut som noe midt i mellom Rapunzel og en av Kardashian'ene, og resten av vakta fikk jeg ikke gjort stort annet enn å se meg i alle speilene rundt på avdelingen.

Så er problemet at nå er denne tanga hjemme hos meg, og her er ingen kollega/hårekspert. Og for meg ser den nå mest ut som et vesen fra planeten Zrgox, og jeg kikker på brytere og utstikkende, bevegelige deler og venter delvis at den skal lette og fly hjem til sin egen planet. Men med rundt 6 timer til disposisjon må det da gå an selv for meg å få en bølge eller to ut av monsteret uten å brenne ned huset.

Gi meg en gjerdesag eller elektrisk drill any day.

0409. Langt på dag. Betale litt regninger kanskje?


 

De som vil se resultatet av min kamp med bølgetanga, evt bildene mine, kan komme på åpning av utstillingen på galleri Brande kl 1200 i dag. De av dere som ikke liker mine bilder kan komme likevel, for de har masse annet fint. Galleriet har også åpent i morgen, deretter er det vanlig åpningstider torsdager, fredager og lørdager. Jeg henger ca 1 mnd.

#galleribrande #hadeland #kunstutstilling #bølgetang

2 kommentarer

Hildur

23.05.2017 kl.20:19

Må si jeg lo godt av overskrifta! Og håret ditt ble supert det! :D

madebygb

25.05.2017 kl.10:13

Hildur: Takk :-D

Skriv en ny kommentar

hits