Mine tips til julerengjøringen.

Som dere jo vet elsker jeg å gi gode husmor-tips, det være seg oppskrifter på sunne middager, råd i forhold til hvilken sminke som gjør seg best til skaut, eller hvordan få hvitest mulig hvitvask ved å kun bruke ting du finner i naturen som ikke er laget av barnearbeidere eller testet på dyr. 

Så slo det meg plutselig, at HJELPES MEG, jeg har jo helt glemt å dele mine tips til julevasken! Så derfor har jeg bestemt meg for å la dere få følge meg mens jeg gjennomfører DEN STORE JULERENGJØRINGEN:

* Begynner tidlig. Dette er essensielt. 

*Åpner en flaske akevitt. 

*System er viktig: Finn frem oversikten over hvordan du gjorde det i fjor. 

*Finner ingen oversikt over hva som ble gjort i fjor. Setter meg ned og undres litt over dette mens jeg tar en akevitt.

*Lager en skriftlig plan over hva som skal gjøres og i hvilken rekkefølge i photoshop, med artige fonter, farger og illustrasjonsbilder. Dette er motiverende.

*På tide med en pause, ta en akevitt. Det er viktig ikke å drikke på tom mage, så ta gjerne en prøvesmak av julekonfekten samtidig, sukker er bra for energien.

*Apropos akevitt og konfekt, det er viktig å sørge for at man har nok av dette, kan helt klart sees på som en del av julerengjøringen. Lager en porsjon karameller til for sikkerhets skyld. Multitasking er din venn!

*Mens karamellene (eller din foretrukne julekonfekt) koker, finn frem utstyret du trenger til vaskingen. 

*Du verden så mye utstyr man har, og så så nytt og ubrukt det ser ut! Gleder meg over denne gode starten mens jeg tar en akevitt.

*Begynn med å rydde. Dette er essensielt. Begynn gjerne midt i huset, slik at du kan rydde deg utover i periferien. Jeg vet ikke akkurat hva dette betyr, men du må huske på at jeg nå har drukket 3 akevitt og klokka er enda ikke lunsj. Men det er noe med at midt i huset gjerne er midt på et gulv, og der er det sjelden særlig mye rot, og slik risikerer man ikke å miste motet med en gang. 

*DER var den! Yndlingsullsokken som man trodde man hadde mistet, hvor var den andre igjen tro?

*Finner ikke andre yndlingsullsokk, og midt i letingen blir man avbrutt av sinna lyd på kjøkkenet: Det er karamellmassen som koker over. 

*Lunsj ja! Tydelig at man nå har stått på alt for hardt uten skikkelige pauser. Tar en lang lunsjpause med øl og akevitt til. Det har vi fortjent!

*Skvaiseee... Rydde ja. Går en runde i huset og leter etter klær. Finner forbausende mye på forbausende plasser. Skittentøyskurv helt full, må sette på en maskin. Tørkesnorer også helt fulle, må rydde på plass. Legger kanskje bare i haug på vaskerommet foreløbig, skal jo uansett rydde her etterhvert, og da bærer jeg jo klærne ut da, så hvis jeg hadde gjort det nå så hadde det jo blitt dobbeltarbeid. Gratulerer meg selv med tidsbesparingen og tar en akevitt.

*Hvor var vi? Nemlig: Nå ser du hvor lurt det var å lage en plan! Når man står midt oppi multitaskingen med vaskemaskiner på det ene rommet, karamellkoking på det andre og sokkeleting på det tredje så er det lett å miste oversikten, og det er nettopp da planen kommer til sin - sokken ja! Har enda ikke funnet den, viktig å fullføre alle oppgaver man begynner på, ellers vil man jo aldri komme i mål. Dette er essensielt. 

*Veldig så trøtt man ble av den lunsjen? Best å ta seg en liten skarp en og en kjapp lur. Viktig å være opplagt når man vasker til jul.

*Våkner i mørkt og kaldt hus: Klokka har blitt sent-på-kveld. Da er det viktig å minne seg selv på at det kommer en dag i morgen, det er viktig å disponere kreftene og det går alltid et tog. Eller noe. Er det mer konfekt igjen tro?

God julevask ♥

3 kommentarer

stavangerinmyheart

13.12.2016 kl.15:08

Hehe. Det er derfor det tar en dag og to for meg:) ha en flott tirsdag:)

madebygb

13.12.2016 kl.15:17

stavangerinmyheart: Jeg har satt av en uke...:-D

stavangerinmyheart

13.12.2016 kl.16:17

Hehe

Skriv en ny kommentar

hits