Gunhild gjør ting hun ikke kan del 2:

Oljemaling.

Man har gått til innkjøp av sitt første lille prøvesett med oljefarger og et bittelite prøvelerret til. Første utfordring: Åpning av emballasje.Det gikk greit, bortsett fra at tubene har sånn forsegling som må stikkes hull på med baksiden av korken, men jeg klarte det også! So far so good. Paletten er arvegods fra min kjære tante, RIP.Så var det over på selve utførelsen. Blandet et par farger, det føltes omtrent som med akrylfargene og bortsett fra at hånda mi hele tiden lette etter vann å dyppe penselen i, klarte å holde den igjen, så ble første lag uproblematisk malt. (I bakgrunnen sees kunsterens kaffekopp, penneholder, hullemaskin og plastikkpose) Da var vi kommet til kveld dag 1, og jeg vet jo at oljemaling trenger litt tid på å tørke, så nattinatti bilde, sees i morgen.

Morgenen etter: Like vått. Ikke en fuktmicrometer (egenoppfunnet måleenhet) tørrere. Tilbragt dagen med å se på maling tørke. (Ikke sant, men var en så glimrende anledning til å bruke det uttrykket) Følg med i neste episode, hvor vi kommer til dag 3.
6 kommentarer

Hildur

22.09.2011 kl.21:41

Genialt :D Håper det tørker til i morgen ;)

madebygb

23.09.2011 kl.12:41

Hildur: Tusen takk snille:-) Følg med i neste episode!

Ikkenoh!

23.09.2011 kl.14:44

Haha..kjenner meg igjen i den "tørk!for pokker!" ;P Men det er lurt å tynne ut malingen med malemedium eller lignende for da tar det litt kortere tid å tørke (men det blir et annet uttrykk, kanskje det ikke er det du vil). Jeg prøver for tiden ut oljemaling (?) som skal blandes med vann. Rare greier, men tørker mye fortere :) Lykke til ihvertfall ;)

madebygb

23.09.2011 kl.14:57

Ikkenoh!:Tusen takk for tips! Hva heter den oljemalingen som skal blandes m vann? Høres spennende ut:-)

Ikkenoh!

23.09.2011 kl.15:08

Tror de heter litt forskjellige ting ;) Jeg har noen som heter Van Gogh H2Oil, og en som heter Cobra (watermixable oil colour). Det er som å male med en rar blanding av olje og akryl, men heldigvis lukter det nesten ingenting ;)

madebygb

23.09.2011 kl.15:13

Ikkenoh!:Takk:-)

Skriv en ny kommentar

hits